четвъртък, 23 май 2019 г.

Чеснов сос с пармезан - подходящ за пилешко

Необходими продукти:

1 с. л. зехтин
2 големи скилидки чесън, смляни или нарязани на ситно
1 с. л. Дижонска горчица
1-1 / 2 ч.ч. течна сметана
1/2 ч.ч. фино настъргано прясно сирене Пармезан
сол и пипер на вкус
1/2 ч.л. царевично нишестено, смесено с 2 с. л. вода (ако искаме да сгъстим соса)

Начин на приготвяне:

Запържваме чесъна в зехтина. Намаляме топлината и добавяме горчицата, и половината сметана. Доливаме останалата сметана и пармезана. Разбъркваме, докато се разтопи и при необходимост сгъстяваме с нишестето. Подправяме със сол и пипер на вкус. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар