понеделник, 20 май 2019 г.

Солени октоподчета

Необходими продукти:

100г брашно
1/2 пакетче бакпулвер 
1/2 ч.л. сол 
50 мл прясно мляко 
40 г кетчуп 
1 яйце 
16 мини кренвиршчета 
олио за пържене 
топено сирене за декорация

Начин на приготвяне:

Смесваме брашното,бакпулвера, солта, млякото, кетчупа и яйцето. Разбъркваме до получаване на еднородна смес. Правим прорези в долния край на кренвирша, така, че да се получат 6 пипала. Горната полови потапяме в сместа и пържим за 1-2 минути в сгорещеното олио. Декорираме с топеното сирене и сервираме със салата по избор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар