понеделник, 27 май 2019 г.

Кекс с ябълки и шоколад

Необходими продукти:

3 яйца
225 г захар
5 с.л. олио
1 ч.л. канела
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
375 г брашно
1 пакетче бакпулвер
3 ябълки - настъргани
50-100 г течен шоколад

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта. Разбъркваме киселото мляко със содата. Прибавяме го към сместа, заедно с олиото и канелата. Пресяваме брашното с бакпулвера и смесваме всичко. Накрая добавяме настърганите ябълки и разбъркваме всичко добре. Изсипваме сместа в намазнена форма и на няколко места слагаме по лъжичка течен шоколад. Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 50 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар