сряда, 3 октомври 2018 г.

Сладкиш Баунти

Необходими продукти:

за блата:
200 г брашно
200 г захар
200 г масло
4 яйца
4 с. л. какао на прах
1 ч. л. бакпулвер

за кокосовия слой:
500 мл прясно мляко
6 с. л. пшеничен грис
200 г масло
200 г захар
200 г кокосови стъгротини

за ганаша:
100 г млечни шоколад
80-100 мл сметана

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото и захарта, докато стане на крем. Добавяме яйцата едно по едно. Смесваме брашното, какаото и бакпулвера и прибавяме към маслото, като разбъркваме добре.
Застиламе тава с d=30-32см с хартия за печене и изсипваме тестото. Печем в предварително загрята на 175 ° C фурна за около 30 минути. Когато е готов оставяме да се охлади.
За кокосовия слой кипваме млякото, добавяме гриса и оставяме сместа да се вари за 3-4 минути. Прибавяме маслото, захарта и кокосовите стърготини, и разбъркваме. Разстиламе сместа равномерно върху изстиналия блат. Оставяме сладкиша да стегне.
Накрая загряваме сметаната, изсипваме върху натрошения шоколад и оставяме за няколко минути, след което разбъркваме докато той се разтопи. Покриваме сладкиша с ганаша и по желание украсяваме с кокосови стъгготини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар