вторник, 15 май 2018 г.

Чийзкейк с брауни блат и бишкоти

Необходими продукти:

за блата:
65 г тъмен шоколад
65 г масло
50 г захар
1 яйце
40 г брашно
5 г разтворимо кафе
8-9 бр. бишкоти Савоярди

за крема:
200 г крема сирене
500 г маскарпоне 
5 яйца 
150 г захар 
100 г течна сметана 33%
40 г брашно 
1 ч.л. екстракт от ванилия 

ягоди за гарниране

Начин на приготвяне:

Разтапяме шоколада в микровълнова фурна. Смесваме маслото и захарта, докато се образува еднородна смес. Добавяме шоколада и разбъркваме, а след това - яйцето, кафето и брашното. Разбъркваме всичко добре. Застиламе дъното на тавичка с размери  24х18см с хартия за печене и разпределяме сместа равномерно. Отгоре подреждаме бишкотите, не много плътно, като леко ги претискаме надолу. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за 8 минути. Когато поизстине, напояваме бишкотите със смес от 30 грама кафе и 10гр. ликьор по избор.
За крема смесваме маскарпонето и крема сиренето. Прибавяме яйцата едно по едно, захарта, сметаната, брашното и накрая ванилията. Разбиваме всичко добре. Получената смес изсипваме върху блата. Печем за  15 минути на 170 градуса, а след това на 120 за още 90 минути.
Гарнираме с пресни ягоди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар