събота, 4 ноември 2017 г.

Ризото с чоризо, червено вино и домати

Необходими продукти:

2 с.л зехтин
2 глави лук
1 скилидка чесън
200 г чоризо
750 мл пилешки бульон
400 г домати консерва на кубчета или доматена паста
300 г ориз
200 мл червено вино
50 г пармезан

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и чесъна на ситно, а чоризото на колелца. Запържваме ги в зехтина за около 5 минути. Добавяме измития ориз и готвим за около 2-3 минути, докато стане прозрачен. Сипваме виното, разбъркваме и готвим докато почти се изпари. Добавяме доматите и бульона. Ако е необходимо, добавяме още течност. Когато ориза е готов, добавяме настъргания пармезан, разбъркваме и оставяме за 5 минути. Сервираме с още малко пармезан. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар