сряда, 1 ноември 2017 г.

Спагети с пушена наденица

Необходими продукти:

3 с. л. плюс 2 ч. л. зехтин
350 г пушена наденица, нарязана на колелца
3 ч.л. сух чесън
1 1/2 ч. л.  лют червен пипер
700 г смлени домати
1/2 чаша червено вино
3/4 ч. сух риган
1 ч.л. сол
450 г спагети
пресен босилек на вкус

Начин на приготвяне:

Загряваме две чаени лъжички зехтин в тиган и запържваме наденицата до златисто, след което я вадим. Загряваме останалия зехтин - 3 с.л., заедно с чесъна и червения пипер.  Разбъркваме за минута и добавяме доматите, виното, ригъна, солта. Готвим за около 15-20 минуто, докато се сгъсти, като рабърквам еот време на време. През това време приготвяме спагетите според опаковката. Разбъркваме наденицата в соса и сервираме върху спагетите. Поръсваме с босилек.

Няма коментари:

Публикуване на коментар