сряда, 15 януари 2020 г.

Салата с паста и риба тон

Необходими продукти:

200 г дребна паста
1 консерва риба тон
2 твърдо сварени яйца
1 глава червен лук
120 г грах
4-5 кисели  краставички
3 с.л. майонеза
1 с.л. горчица
1/2 ч.л. чесън на прах
1/4 ч.л. сух копър
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Първо сваряваме пастата според указанията на пакета, като внимаваме да не я преварим. Веднага, щом е готова, прехвърляме горещата паста в цедка, и изплакваме със студена вода.
Нарязваме зеленчуците и яйцата. Отцеждаме и накъсваме рибата тон.  След това, приготвяме дресинга, като смесваме майонезата, горчицата, копъра, чесъна, солта и пипера. Разбъркваме всички съставки в голяма купа добре и прибираме в хладилник за поне един час.

Няма коментари:

Публикуване на коментар