сряда, 15 януари 2020 г.

Киш с кайма и бутер тесто

Необходими продукти:

1 глава лук
1 морков
3 с.л. соев сос
3 с.л. олио
500 г кайма
2 с.л. доматено пюре
300 г бутер тесто
2 яйца
1 к.ч прясно мляко
100 г кашкавал
сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и моркова на ситно, заливаме ги със соевия сос и ги запържваме в сгорещеното олио. Когато омекнат, добавяме каймата и доматеното пюре. Щом каймата е готова, сваляме от котлона.
Разстиламе тестото в намазнена тава и отгоре разпределяме каймата. Разбиваме яйцата, прясното мляко и солта, и с получената смес заливаме киша. Поръсваме с настъргания кашкавал и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна (с горвщ въздух) за около 15-20 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар