четвъртък, 7 февруари 2019 г.

Винен кебап

Необходими продукти:

800 г свинско месо
олио
1 голяма глава лук
1 морков
3 скилидки чесън
2 с.л. доматено пюре
2 ч.л. червен пипер
1 дафинов лист
4-5 зърна черен пипер
1 кафяна чашка червено вино
2 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на полумесеци, морковите и чесъна на ситно и ги запържваме в сгорещеното олио. Добавяме месото, нарязано на хапки. Когато течността се изпъри, прибавяме доматеното пюре и червения пипер. Разбъркваме за кратко и наливаме топла вода, като тя трябва да покрие месото 1-2 пръста. Добавяме дафиновия лист, черния пипер и виното. Оставяме ястието да къкри до готовност на месото. Разбъркваме брашното с малко вода и прибавяме в тенджерата. Оставяме да къкри 10-тина минути. Сервираме с варен ориз или картофено пюре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар