неделя, 16 октомври 2016 г.

Ориз с домати и чоризо

Необходими продукти:

200-250 гр. чоризо, нарязано на парчета по дължина
1 глава лук, нарязан на полумесеци
2 скилидки чесън, ситно нарязани
1 ч. л. пушен червен пипер
250 гр. ориз
500 мл. горещ пилешки бульон
2 печени чушки
250 гр. домати
70 гр. маслини без  костилка

Начин на приготвяне:

Загряваме голям тиган на средно-висока температура. Слагаме лука, чесъна и чоризото, с нарязаната страна надолу, и готвим, докато започнат да отделят мазнина и се зачервят. Добавяме ориза, червения пипер и чушките. Разбъркваме добре, наливаме бульона, покриваме с капак и варим 10-тина минути.
Добавяме доматите и маслините, и варим до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар