Необходими продукти:
За кюфтенцата:
500 гр телешка кайма
¼ чаша галета
1 с. л. кетчуп
1 ч. л. сос Уорчестър
½ ч. л. сол
1 ч. л. черен пипер
1 скилидка чесън
½ глава лук, настърган
2 с. л. зехтин
За сос:
1 с. л. масло
1 голяма глава лук, нарязана
1скилидка чесън
2 ч.ч.телешки бульон
2 с. л. брашно
1 с. л. кетчуп
1 с. л. барбекю сос
1 ч. л. червен пипер
½ ч. л. черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смесваме всички съставки за кюфтенцата без зехтина и омесваме добре. Оформяме малки топченца и изпържваме в зехтина. Изваждаме ги и в същия тиган слагаме маслото. Когато се разтопи, прибавяме лука и готвим докато омекне. Добавяме брашното и накълцания чесън. Запържваме за около минута. Изсипваме бульона, и след като леко се сгъсти, прибавяме кетчупа, барбекю соса и червения пипер. Ако сосът стане прекалено гъст наливаме още вода. Връщаме кюфтенцата обратно в соса и готвим около минута. Сервираме с картофено пюре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар