Необходими продукти:
500 гр телешко
1 домат
2 ч.ч. вода
1 телешки бульон
1 консерва нахут (400гр)
2 с. л. къри на прах
1/2 ч. л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1 ч. л. кетчуп
1 глава лук
2 олио
1 ч.л. Гарам масала
1/2 капака ракия
Начин на приготвяне:
Нарязваме телешкото на малки парчрнца и подправяме със солта, черния пипер, доматите, ракията, Гарам масалата и кетчупа. Разбъркваме и оставяме да се маринова за няколко часа в хладилника.
Загряваме мазнината, добавяме лука и готвим в продължение на 3-4 минути. След това добавете кърито на прах. Готвим на средна температура, за да може кърито да освободи пълния си аромат.
След 4-5мин. увеличаваме топлина и добавяме маринованите парчета телешко месо заедно с маринатата. Добавяме водата и бульона. Захлупваме и оставяме да заври.
Когато месото е почти готово добавяме нахута. Оставяме да къкри до желаната гъстота на соса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар