събота, 16 септември 2017 г.

Чоризо с нахут и домати

Необходими продукти:

600 г консервиран нахут
200 г Чоризо
2 глави лук, нарязани на полумесеци
2 скилидки чесън
400 г доматено пюре
100 мл бяло вино
4 с. л. зехтин
сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Запържваме лука и чесъна в загретия тиган, докато омекне. Добавяме чоризото, нарязано на колелца и готвим до златисто. Изцеждаме добре нахута и го прибавяме в тигана, като подправяме със сол и черен пипер. Наливаме виното и разбъркваме за няколко минути.
 Изсипваме доматеното пюре, намаляма топлината на котлона и готвим около 10 минути. Ако стане прекалено гъст соса, добавяме малко топла вода.

Няма коментари:

Публикуване на коментар