сряда, 14 юни 2017 г.

Пица с блат от тиквички

Необходими продукти:

За блата:
8 чаши нарязани тиквички
1 чаша настъргано сирене чедър или кашкавал
2/3 чаша брашно
2 скилидки чесън, пресовани
3 ч.л.. суха риган
1 ч.л. босилек
2 яйца, разбити
1/2 ч. ч.л. сол

За сос за пица:
4 домата, настъргани
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън, пресовани
1 ч.л. риган
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

В купа, настъргваме тиквичките с 1 ч. л. сол и оставяме за 15 минути. Изцеждаме ги добре от излишната влага и добавяме сиренето чедър, брашното, чесъна, ригана, босилека, яйцата и солта. Смесваме всичко добре.
От готоваме смес може да наравим една голяма или няколко по-малки пици. Разстиламе сместа добре  върху хартия за печене. Може да я сложим в тава или направо върху решетката на фурната.
 Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 8 минути или докато кората започне да покафенява.
Намазваме със соса и добавяме колбаси, сирена или друго според вкуса.
Връщаме във фурната и печем още 10-тина минути или до готовност.

Домашен сос за пица:
В  малка тенджерка смесваме доматите, зехтина, чесъна, ригана, мащерката и солта.
Когато заври, разбъркваме и намаляме топлината. Оставяме да къкри за 15-20 минути.
Ако е необходимо пасираме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар